TACO ESSENTIALS:

Carnitas taco’s met ananas salsa

Voor 20 taco’s, bereidingstijd 25 min. (totaal 3 uur)

Ingredienten

– 500 gram varkensschouder
10 zachte mais tortilla’s, 12cm

MARINADE:
– ½ ui, gesnipperd
– 2 teentjes knoflook
– 1 tl gedroogde oregano
– ½ tl gedroogde tijm
– ¼ tl zout
– 100 ml water
– 1 el witte wijnazijn
– 1 el basterdsuiker
– 2 laurierblaadjes

GARNERING:
– 1 bosje verse koriander, fijn gesneden
– 1 avocado
– ½ ui rauw, gesnipperd
Explosive Pineapple  hot sauce

Bereiding

Doe alle ingrediënten (behalve de laurierblaadjes) voor de marinade in een keukenmachine en hak ze tot een grove pasta. Snij het vlees in stukken van 4 cm en verhit de boter in een zware braadpan. Braad het vlees rondom aan. Voeg de marinade, samen met de laurierblaadjes bij het vlees en eventueel meer water tot het vlees net onder de marinade zit. Met de deksel op de pan op het laagste pitje 2,5 uur laten pruttelen. Af en toe even kijken natuurlijk. Zodra je het vlees makkelijk uit elkaar kunt halen, dan de deksel eraf, het vuur middelhoog tot hoog en laten inkoken. Als al het vocht bijna is verdampt, dan trek je het vlees met twee vorken uit elkaar. 

Verhit een pan (bij voorkeur met anti aanbaklaag) op medium vuur. Haal de tortilla’s voorzichtig uit elkaar. Leg de tortilla’s in de droge pan (zonder boter of olie). Draai de tortilla iedere 20 seconden om totdat deze zacht aanvoelt.

Leg de tortilla’s plat op een bord. Verdeel het vlees over de tortilla’s. Garneer met een schijf avocado, de rauwe gesnipperde ui, koriander en onze lekkere Explosive Pineapple Hot Sauce. Serveer direct!

BEKIJK OOK:
Explosive Pineapple hot sauce, 100ml
Roasted Chipotle hot sauce, 100ml
zachte mais tortilla’s
meer recepten

 

Fotografie: Natascha Halici